Friday, September 09, 2005

Election on Monday

Its election day on monday, finally, and my choise is pretty easy. I am really looking forwrd to it (Guess I am weird)
here are a few of the reasons I am going to wote for RV. (If any of you out there can find a norwegain/english translator I would be grateful. Until then this wil be in Norwegian.)
I hope you dont see this as propaganda, but information.

Thank you
XXX
Aasa

Den viktigste forskjellen mellom RV og SV er nå at RV er for å trekke de norske soldatene hjem fra Afghanistan, det er ikke SV. RV vil være en prinsippfast krigsmotstander på Stortinget. RV er det eneste partiet som stiller til valg som vil ha norske soldater hjem fra Irak og Afganistan.
...........
RV mener at å delta i krig ikke er å hjelpe innbyggerne i Afghanistan eller Irak. Sivile er derimot krigens ofre. Krig fører til at infrastruktur og miljø ødelegges i landene for mange år framover. RV kommer til å støtte oppbyggingen av Afghanistan og Irak, men da må dette skje på premissene fra de som bor der. Ikke på grunn av interessene til internasjonale selskaper, som tilfellet i stor grad er i dag. Vi vil at bistandsmidler i Norge skal gå nettopp til bistand, ikke til norske styrker og tropper i Afghanistan og Irak.
...........
RV arbeider for en annen verden, som både er mulig og nødvendig. En verden uten undertrykking og nød, og der alle skal ha like muligheter uansett størrelsen på sin egen lommebok.
..............
"Jeg mener at Norge og den vestlige verden fortsatt ikke er et reellt demokrati. Det er kapitalen og ikke folk flest som styrer de store linjene i norsk politikk.Det er kapitalen som f.eks presser fram en nedleggelse av Union i Skien, det er ikke de som arbeider der. Det er ikke folk flest som vil legge ned avdelinger på Haukeland Sykehus eller på lokal sykehusene i Odda, Stord og Voss. Det er det kapitalen som gjør.
RV ønsker et sosialistisk folkestyre, der det er folk som bestemmer og ikke pengemakta"

Torstein Dahle (Partileder RV)
................
Sannheten om en gammel myte:

"RV har aldri hatt programfestet at vi er for væpnet revolusjon. Dette er en myte som blir spredd om partiet. RV er IKKE for en væpnet revolusjon. I vårt program står det at vi ønsker at et FLERTALL i folket skal få kontroll over produksjonskreftene. AT vi trenger en gjennomgripende samfunnsendring. Det er dette vi kaller en sosialistisk revolusjon."

- Torstein Dahle
................
Spørsmål:
Hva vil skje med en landet dersom vi hadde fått en ren RV-regjering?

...............
RV er for et to-pris system på strøm. Strøm til vanlig husholdning skal være billig, mens overforbruk skal være dyrt. Det skal altså være billig strøm for normal husholdninger, mens rike mennesker med varmekabler i garasjen og boblebad på terrassen skal kunne få betale mer.

.............
RV arbeider for et skille mellom kirke og stat.

.............
Spørsmål: RV har gått ut mot nasjonale prøver. Hvorfor det? Elevene som ikke vil ha prøvene er bare late, synes jeg.
Skrevet av: Olav

"I RV mener vi slett ikke at elevene som ikke tar prøvene er late. De gjør derimot opprør mot at skolen er i ferd med å gjøres om til en kunnskapsfabrikk, der du blir opplært til å en strømformelinjet tenkning. RV arbeider mot den nyliberalistiske skolen, og tror ikke konkurransen mellom skolene og elevene er med på å øke kvaliteten i den norske skole, snarere tvert i mot."
- Torstein Dahle

Read more:

Rød Valgallianses hjemmesider

Partileder bloggen

No comments:

Post a Comment